søndag den 26. juli 2015

Golden Celebration & Graham ThomasGolden Celebration    Austin 1992  (Charles Austin x Abraham Darby)
Denne rose har så mange gode ord med sig, så jeg har fået lyst til at prøve den, så den er ret ny i haven. Den skulle specielt udvikle sig til en meget harmonisk busk, og blomsterne har en smuk farve og form, og en fin teroseduft.Charles Darwin   Austin, England 1992/2003  (frøplante x Golden Celebration)
Meget store og fyldte blomster, i lysgul/gyldne toner som bleger og en stærk, delikat frugtte/citrus duft. Sund plante på godt en meter i højden. Remonterende.

Graham Thomas    Austin England 1983  (Charles Austin x (Iceberg, Kordes 1958) x frøplante)
En af de mest populære af Austin roserne, og den er skøn med de klare smørblomst-gule blomster i den fineste kugle/skålform. Dejlig mild duft. Remonterer. Kan blive høj og bruges som lav klatrerose.

Hos mig har den været tilbøjelig til at få stråleplet, og rimelig svag vækst. En enkelt gren nåede dog at blive 1½ meter høj (som kan ses på 4. billede) men desværre stod den lige midt i den nye sti, jeg lavede i efteråret 2014. Flytningen og den deraf kraftige beskæring, tog tilsyneladende livsgnisten fra den, for dens seneste skud har været meget små. 
Som nyplantet var den rigtig sød mellem hvide rølliker midt i alt det grønne. Bortset fra Buff Beauty, er det den første gule rose som er inviteret indenfor i haven.


Efter 2-3 år hvor jeg troede den ville dø, er den begyndt at komme sig og endelig har den igen fået en blomst:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...