søndag den 26. juli 2015

Aïcha


Aïcha   Valdemar Petersen, Danmark 1959  (Souvenier de JacquesVerschuren x Guldtop)
Stor smuk busk, med lidt bregneagtig løv og de mest strålende enkle gule blomster. Velduftende og remonterende, derudover meget hårdfør og tåler skygge.
Efter 4 år er det en bred busk som er lige så høj som jeg selv, så kameraet skal løftes op over hovedet for at tage billeder af de smukke blomster.
Sundheds status: I min have får den stråleplet lige efter blomstringen, og da det er den tidligste rose som blomstrer, er det den første rose i haven med stråleplet. Grunden til det er måske, at rosen står i det sydlige hjørne af den vilde del af haven, hvor hækken er fuld af efeu fra top til tå, og det er umuligt at fjerne alle gamle rosenblade.
1 kommentar:

  1. Hej Alice,
    Jeg er forelsket i dine fotos af 'Aïcha' som er de bedste jeg har kunnet finde. Jeg er pt. World Federation of Rose Societies visepræsident for Nordeuropa, og flere Nordiske medlemmer/rosenselskaber har indstillet 'Aïcha' til WFTS "Rose Hall of Fame". De fotos der indsendt er ikke nær så gode som dine. Hvad siger du til at give tilladelse til at vi bruger dit foto? Begge de 2 øverste er interessante til opgaven. Hvis 'Aïcha' vinder (der er 40 Council medlemmer som kan afgive stemme), så skal der males et billede af rosen, som præsenteres samtidigt med at vinderen afsløres ved 19. World Rose Convention i Australien i okt 2022. Du kan se de 16 tidligere vindere på https://www.worldrose.org/hall-of-fame.html.
    Det haster desværre noget, fotos skal være indsendt senest 7.april. skriv eller ring gerne på 21 26 12 60.Rosenhilsner fra Inger

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...