tirsdag den 21. juli 2015

Rosa Moyesii & Hugonis & Glauca & OmeiensisRosa Moyesii   Centralkina, introduceret i 1894
Vildrose med kraftig åben vækst, med små fine bregneagtige blade. Blomsten er mørk karmin rød med fløjlsglans, og senere orange hyben. Sidste år havde min plante en eneste blomst, som nærmest var pink. I år er blomsterne betydelig mørkere i en meget smuk tone, som billedet ikke helt rammer. Måske den bliver mørkere med tiden, og derfor alligevel er den rigtige Moyesii. Det vil tiden vise, men den måtte hjertens gerne beholde den nuværende smukke farve.

Rosa Hugonis   Kinesisk gul rose, I kultur siden 1899
Vildrose som er opkaldt efter missionæren Fader Hugo, som indsamlede og sendte frø af rosen. Meget rig blomstring fra slutningen af Maj, med Gule/bleggule duftsvage blomster, og senere mørkerøde små hyben. Meget kraftig vækst med høje buede grene, med småt bregneagtigt løv. Sund og hårdfør, tåler skygge.

Rosa Glauca   Kobberrosen, Arts/vildrose
Små enkle blomster i pink, som står smukt til de violette stængler og det blåtonede løv. Smukke hyben. En smuk busk som jeg også har dyrket i en tidligere have.Den står så smukt sammen med en heuchera i samme løvfarve
Flammetorn   Rosa Sericea ssp.Omeiensis Pteracantha   Vildrose fra Kina  i kultur siden 1890
Kraftigvoksende, høj vildrose, med store røde dekorative torne på unge grene. Væksten er opret med let buede grene. Bladene er små og bregneagtige. Hvide blomster med 4 kronblade i foråret, ganske let duft. Mange små røde hyben.Højde 3 m.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...